Електронни книги

Полезни връзки
Американски празници

Изложба „Избухване на епидемии в един свързан свят”

outbreakACРегионална библиотека „Пенчо Славейков” – Варна и Американска читалня имат удоволствието да ви поканят в централното фоайе да разгледате фото-документалната изложба „Избухване на епидемии в един свързан свят” (Outbreak Epidemics in a Connected World) на Националния природонаучен музей при Института Смитсониън в САЩ.

Представяме ви една адаптирана версия на по-голяма експозиция с куратор Сабрина Шолтс от Департамента по антропология. 18-те пана разкриват взаимовръзките между човешкото здраве, животинския свят и околната среда. Основните теми на експозицията са: пренасянето на микробите от животните към хората и влиянието на околната среда за разпространението на патогените; появата, разпространението и лечението на болестите СПИН, Ебола, Зика, туберкулоза, Covid-19; изследването на епидемиите и ролята на личното поведение, обществените промени и общата координация за намаляване на огнищата на смъртоносни болести.

В България изложбата се представя по инициатива на Американския център при Столична библиотека, с подкрепата на Посолството на САЩ.

Изложбата вече бе експонирана и в Американски център на Народна библиотека „Иван Вазов” – Пловдив. В нашия град ще бъде отворена за посетители от 3 до 16 ноември, след което ще гостува във Велико Търново.

Споделете