Електронни книги

Полезни връзки
Американски празници

65 г. от рождението на Том Кланси

Том Кланси

65 г. от рождението на знаменития американски автор
на съвременния трилър

“Man is a creature of hope and invention, both of which belie
the idea that things cannot be changed.”

Том Кланси – Томас Лио Кланси е роден на 12 април 1947 г. в Балтимор, Мериленд. За него вестник “Ню Йорк Таймс” пише: “Том Кланси е безспорният фаворит, шампионът сред писателите. Предлага неописуеми приключения – висш пилотаж сред експлозивна смес от престъпления, екшън и нови технологии.”

През 1965 г. завършва Лойола Блакфийлд в Тоусън, Мериленд и е приет да изучава литература в Колеж Лойола в Балтимор, който завършва през 1969 г. Преди да стане световноизвестен автор на съвременния екшънтрилър, за кратко ръководи застрахователна компания. Съсобственик е на Baltimore Orioles, отбор от водещата лига по бейзбол.
През 1970 г. се жени за първата си съпруга Уанда, с която има четири деца. Разделят се през 1998 г. На 26 юни 1999 г. отново сключва брак с журналистката Александра Мари Люелин. През 1996 г. става един от основателите на Red Storm Entertainment и създава едни от най-успешните и популярни компютърни игри. От 2008 г. участва в компанията Ubisoft и името му е марка за видеоигри, филми и книги.
Том Кланси е автор на над петнадесет заглавия, обявени за бестселър №1 от “Ню Уйорк Таймс”, сред които са емблематичните “Ловът за “Червения октомври” и “Патриотични игри”.

 Сред неговите безспорни бестселъри са романите: “Всички страхове”, “Без пощада”, “Дълг на честта”, “Кардиналът от Кремъл”, “Виртуални вандали”, “Безпощадно”, “Червеният заек”, “Войни в сянка”, “Жертва на играта”, “Реална заплаха”, “Заговор срещу мрежата”, “Компютърна полиция”, “Мрежата”, “Последно бягство”, “Разделяй и владей”, “Тайни ходове”, “Голямата надпревара” и много други. Някои от произведенията му стават известни и с филмовата си адаптация.

За повече информация може да посетите:

http://www.tomclancy.com/index.php
http://www.facebook.com/TomClancyAuthor?v=wall&ref=ts
http://us.penguingroup.com/TomClancy.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Tom_Clancy

Том Кланси в нашия on-line каталог на английски и български език

Споделете